torsdag, januari 18, 2007

I vassen lurar...

Sången är ett långsamt tjattrande med inslag av visslingar och härmljud. Honor och hanar har samma färgning. Rörsångaren är en numer vanlig fågel även om dess utbredning en gång i tiden började i Skåne.

Några andra som började sin vandring i Skåne norr ut var Socialdemokratin (Mäster Palm ni vet) och till slut så täckte även de häckningsmässigt hela landet. Att somliga av dem dessutom häckat ganska länge i Rosenbad är ingen nyhet även om de sedan september fått välja andra häckningsplatser.

Nu har dessutom detta parti till slut kommit till insikt om att en ny partiledare bör utses. Så valde man fru Sahlin. Även hon har drag av en rörsångare, inte minst då det gäller själva lätet. Om hon är kvinnan som kan förnya och modernisera Socialdemokratin är jag tveksam till. Det skall bli intressant nästa gång S skall ha ordinarie kongress att se vilka förändringar i politisk inriktning som man får se. Det enda man med säkerhet vet är att "moraknivsförsäljningen" kommer att öka dramatiskt inför den kommande bataljen mellan partiets höger och vänsterflygel.

Höres
Vigg

Inga kommentarer: