måndag, maj 14, 2007

Örngott eller Örn gått...

Hmmm fågel i flykten... fullt förståligt att Peter Örn lämnar . Vem vid sina sinnens fulla bruk kan stå ut inom SR, eller SVT för den delen. Fullt med journalister som på fullaste allvar tror att världen går under om inte public service radio eller tv finns... det där med självdistans inom den journalistiska kåren är inte ett ämne som de lär ut vid landets journalisthögskolor precis.

Bloggkollegan PLC har en god ersättare... ;)

Höres
Vigg

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sveriges Radio är på väg ner i avgrunden. Framför allt har det blivit alldeles outhärdligt i sitt hysteriskt glättiga pladdrande. Det flabbas och flamsas och tramsas om precis allting, och överallt samma erbarmliga "lyssnarkontakt" där den ena fåntratten efter den andra ringer upp och pratar i nattmössan. I P2 som alltjämt spelar bra musik störs jag å andra sidan intill nervöst sammanbrott av alla mödosamt tillkrystat halvbildade snorkar & filifjonkor som ska konstra till sig å det åbäkigaste med "Perfekt Danskt Uttal" och likartat löjl i kubik. Det är inte bildat och kultiverat för fem öre, bara tillgjort och larvigt så man kan spy. Smaklöshet som smaklöshet! Känslig själ som jag är har jag numer jag varken radio eller teve.

Anonym sa...

Ja, världen går i princip under om inte public service finns. Tant står med handväskan i högsta hugg, beredd att försvara public service mot allt och alla.

Vigg sa...

Kraxpelax: till stor del håller jag med. P1 är inte längre vad det varit och P2 har jag sedan länge kopplat bort.

lilla Tant: Nu skall vi inte lade de swinge för mycket. Vad är det som säger att public service via SR är den enda public service man kan få? Tittar man på public-grannen SVT så har de baske mig fått en utmanare i TV8 som i mitt tycke faktiskt gör det som borde göras i SVT dvs fördjupande program , med inrikes såväl som utrikes inriktning. Jag är av övertygelsen att SR överlevt sig själv i det format det har idag. Se public service uppdraget som något som vi som skattebetalare beställt och handla därefter. Låt fler produktionsbolag/kanaler få åta sig att producera och jag kan ge mig den på att vi skulle få både djupa och breda lösningar. Med betydligt bättre kvalite än dagens P1 eller P3.

Höres
Vigg