tisdag, oktober 17, 2006

Efterdyning...

Även i de södra delarna av landet har nu temperaturen sjunkit en bra bit under 10C på morgonen, men när solen tittar fram värmer den fortfarande. Över de nyplöjda skånska fälten och även över de nysådda, numer ljusgröna fälten, svävar de sakta och majestätiskt. Från högan nord har de dragit söderut för att klara den annalkande vintern och iförda sina bästa fjädrar (egna och inte lånta fjädrar) kan man se dem sitta med sina fjäderklädda tarsar på var och varannan höbalen ... fjällvråkarna.

I lånta fjädrar har ett par personer uppträtt under de senaste dagarna. Somliga i fler timmar än andra. Visst kan man ha synpunkter på hur man planerar sig vardag (barnflickor eller ej) och hur man planerar sin ekonomi (Jersey eller ej) och givetvis om man tycker att public service behöver ha en speciell skattesats (tv eller ej). Men kontentan är att det mediala drevet driver oss till framtida ministrar som inte gått utanför stugknuten innan de blir invalda i en ministär.

Det finns sannolikt en grupp som är mer glad över detta än andra (o jag tänker inte på alla journalister) utan de som är politikerbroilers (av typen Nuder m.fl) för deras framtid är nu säkrad. Vad månde bliva av framtidens regeringar. Egentligen vill jag inte höra en enda person mer som både klagar på att man haft barnpassning svart och i nästa andetag pustar över mängden av politiska broilers.

Ibland far den illasinnade tanken över mig att alla journalister som inte var riktigt komfortabla med att Alliansen vann valet nu ser sin tid för hämnd... men så illa kan det väl ändå inte vara.

(utlovad analys kommer ... ja jag vet att det blir lite lucka just nu men sånt händer)

Höres
Vigg

4 kommentarer:

Anonym sa...

Äsch - det pågår inte några drev av annan sort än tidgare kända.

Det är alla ni Allianskramare som blivit så bestörta över att medieflörten och gullandet som pågick före valet förbyttes i aktiv granskning av Makten efter valet.

Nu är det skarpt läge för statsministern och hans ministrar.

Och nej. Jag tycker inte att det är OK att systematiskt sätta sig över demokratiskt fattade beslut och sedan anse att man ska vara en av demokratins företrädare.

Och nej igen. Det innebär inte att det tar slut på folk som kan axla nationellt ansvar. Det finns gott om moderater som är f*rbannade över fuskandet. Värdekonservativa människor som inte är giriga nyliberaler.

Så det så!

Anonym sa...

Howdy Vigge,

Vänta med fågelskådandet tills du är färdig med din utlovade analys; jag tror att den kommer att göra mig happier than a dead hog in the sunshine.

First work like the devil, then bird-watch like the devil!

D. Duck, Esq.

Vigg sa...

Nu så vaknar även Duckie-boy... mycket jobb kombinerat med utlandsresa har gjort bloggande lite svårt... men analysen börjar ta sin form i min dator... ;) Var det inte någon låt som hade titeln "där är viggen som skall göra dig lycklig"... tror i alla fall att den hette så ;)

Å till en liten tant kan man först av allt säga välkommen tillbaka! ;) Skönt att se att du är vid god vigör igen!

För det andra så handlar det inte om att som "allianskramare" förfäras över mediafrev, utan snarare varför inten har ställt frågan till 349 riksdagmän/kvinnor om de någon gång handlat ex snickar/målartjänster svart... av någon outgrundlig anledning så är tydligen svart barnpassning värre än svart elinstallation/måleri/bygg. Det är den logiken jag har svårt att förstå!

Höres
Vigg

Anonym sa...

Jag tycker absolut man ska fråga allihop och jag anser inte att man kan gradera svartjobben. Utnyttjar man folk så utnyttjar man folk.

Det som är illa är att den som menar sig företräda samhället och dessutom vilja vara lagstiftare samtidigt sätter sig över de lagar som samhället stiftat.