måndag, september 03, 2007

att bo granne med Kafka...

Utanför mitt fönster fylls understundom luften av cirkulerande fåglar... stora, i plogform svävar de fram. Det är förresten inte bara luftrummet som fylls utan även ljudrummet när de sträckande grågässen beger sig söderut. Grågåsen är en av våra gåsarter som mycket snabb etablerat sig inte bara som skärgårdshäckare utan numer återfinns i vattenbiotoper även i inlandet.

Det där med biotoper är intresssant... tydligen är det mycket speciell biotop som råder på Miljödepartementet (både under S-tiden och även nu). En biotop som inte tar intryck av verkligheten skulle man kunna säga.

När jag läste dagens signerade kolum i Svd av Merit Wager så fick det mig att tänka till... Merit skriver dessutom mer på sin blogg om hur stolligt miljöbalkens tillämpning kan te sig. Lagstiftning som förbjuder flaggning, vedhuggning och att barn skall få leka ger mig lite gåshud...

Man kan ju bara hoppas att de Kafka-liknande varelser i form av lagstiftning som finns, också hemsöker Miljödepartementet så att de får se sin egen stollighet på nära håll...

Höres
Vigg

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läste du ens domarna som fanns på Wagners blogg? Miljödomstolen "friade" ju både flaggstången och de lekande barnen. Det tredje fallet var ett brottmål i vanlig domstol.

Vigg sa...

Men anonym... du har tydligen missat lite grundinfo... för det första bara att dessa mål kan komma upp i domstol är lite Kafka. Visst måste domstolarna ha andra mål som ligger på hög och som kanske ha en annan prioritet.

I flaggstångsmålet var det så att företaget i fråga faktiskt fick minska längden på sin flaggstång och dessutom använda mindre företagsflagga för att minimera inskuggningen över grannes tomt.

I dina ögon kära anonym kanske en helt rimlig slutsats, i mina ögon blir det en fråga. Är detta det bästa sättet att hävda miljöfrågorna och finns det inte andra så kallade balanshögar i domstolarna att avverka?

Höres
Vigg