tisdag, juni 26, 2007

Akademi eller verklighet?

Man kan inte annat än förundras över hur det svenska högre utbildningsväsendet under årtionden har misskötts. I dagens tidningar (SvD och DN) visas tydligt vad som händer när man låter kvantitet (läs arbetsmarknadspolitiska åtgärder från S-regeringar) gå före utbildningskvalitet. Högskoleverket har i sina rapporter under våren sagt samma sak om vårdutbildningar och andra utbildningslinjer. Svenskt Näringsliv har i rapporter om "Akademi eller verklighet " pekat på samma sak.

När skall Folkpartisterna på Utbildningsdepartementet vakna?? Antagligen för sent... men kan det bli annat när det i den politiska ledningen ingår personer som är en del av dagens absurda system...


Höres
Vigg

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag förstår inte riktigt Åsbrinks resonemang angående företagsekonomi som ämne. Det känns väldigt förlegat att organisation och management inte skulle ingå i ämnet.
Hur ska man kunna administrera företagets övriga ekonomi (finansiering, redovisning, marknadsföring)utan kunskap om organisation och managering?
En annan fråga är att om dessa ämnen inte ingår i företagsekonomi, vilket ämne ska man då läsa för att få dessa kunskaper?
Marknadsanpassade löner tror jag däremot också på för att anpassa utbudet efter efterfrågan.