tisdag, april 10, 2007

Stelfruset...

När man blir så kall om fingrarna att de försvinner ur sinnevärlden kallas det på blekingska för att man blir ”trumvalen”. Det är inte lätt att hantera sin tubkikare med trumvalna fingrar men å andra sidan så medför de nordliga vindar som rått under någon veckas tid att inflödet av flyttfåglar stannat upp i väntan på bättre väder, så det har inte varit så mycket att rikta tubkikaren mot. För sträckande sjöfågel så är minskningen inte lika markant som för landfåglar. Bäst blick på vilka fåglar som är i antågande får man enkelt av en titt in på Falsterbo fågelstations ringmärkningssida.

Det finns mycket annat som känns lite trumvalet i det politiska Sverige just nu. Att Sveriges näst mest onödiga parti (Kd) ligger under Sveriges mest onödiga parti (Sd) i opinionsundersökningarna är något som känns lite halvljummet (kom ihåg att alla bokstavskombinationerna på yttersta vänsterkanten ligger i samma ”onödigklump” som deras snarlika kusiner inom Sd). Kanske mest för att de båda partierna förenas i en så konservativ människosyn att ingen av de båda känns riktigt fräscha. Klart att det finns en milsvidd skillnad mellan Kd och Sd när det gäller olika sakfrågor men i grund och botten står de för en reaktionär grundsyn som jag har svårt för.

Lika iskallt känns det idag återupptagna spektaklet om Fp:s dataintrång hos Socialdemokraterna. Det är fult att fuska sa alltid min gamla skolfröken och sannerligen om inte den gamla damen hade ett korn av sanning i detta påstående. Fp var ju för buggning så de agerar ju i enlighet med sitt politiska budskap, men särkilt liberalt kan man inte påstå att det är sett utifrån ett ”skydd för individen gentemot samhället”. Vad partiledare Leijonborg visste eller inte visst lär man nog aldrig få reda på tyvärr. Men nog känns han mer än stelfrusen.

Höres
Vigg

Uppdatering: Henrik Sjöholm skriver välformulerat som vanligt om hur dessa opinionsundersökningar fungerar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har läst ikapp på denna blogg.
Tant finner sig nicka instämmande.
Oroad lutar jag mig tillbaka.

Något har hänt.
Antingen med tant eller med fågel.

Vigg sa...

Tant kanske är lite klen... eller så måste jag vässa till mitt språkbruk ytterligare så Tant i normal ordning kan hetsa upp sig lite. Ett förhöjt blodtryck då och då skadar inte...

Höres
Vigg