söndag, juli 02, 2006

stora ord...

När tv:n står på där hemma så brukar det ibland slumpa sig så att det kommer en och annan repris. Häromdagen var det ”Mannen från UNCLE” som flimrade förbi i rutan, ni vet den där agent serien från 60-talet.

Lite samma deja-vu känsla fick jag när jag lyssnade av första talare ut i Almedalen Göran Persson. Trots de ibland riktigt fina retoriska figurerna som han får till så gav talet inget nytt. Jo självklart så var det kryddat av diverse löften som sig bör ett valår och räknade jag rätt så lyckades han få med 11 olika ämnesområden.

När han inledde talet så aviserade han att han skulle prata bland annat frågor som berör ungdomar (det var ju ändå några hundra SSU:are i publiken) men ingenstans kom han tillbaka till ett av de ouppklarade mysterierna hur fler unga skall få riktiga jobb. Synd, just frågan hur man skapar nya jobb, hur man stimulerar företag att våga anställa hade kanske varit frågor som kunde varit på sin plats, men icke…

Fullsatt ja, folkligt inte direkt festligt inte en tum. Men de på platsen häckande journalisterna från alla huvudredaktionerna i Stockholm är ju tvungna att skriva om något. Vi lär få oss en dos av valrörelse i morgonens tidningar. Skojigast har nog de journalister som bloggar direkt från Almedalen, ex Niklas Svensson och Cecilia Garme från Expressen. Vi får väl se om vi kan flika in något i deras blogg om tillfälle ges.

Däremot kan er utsände konstatera att någon i det socialdemokratiska valmaskineriet måste ha varit på studiebesök i Nordkorea (eller för den delen i gamla kommunistiska Östeuropa) för maken till långt tal, få spontana applåder och ”snyggt” drillade flaggviftande unga har vi inte sett på år och dag i svensk politik. Inte ett öga hade varit torrt om någon gammelkommunist hade förirrat sig till parken denna ljumma söndagsafton.

Nu tornar restaurangerna och barerna upp sig vid den ljusrosa horisonten, men berättelser från det äventyret återkommer vi till …

Höres
Vigg

6 kommentarer:

Magnus Carlbring sa...

sven goran persson ska tydeligen inte bli tränrare för det verkeliga real madrid utnan för ett overkceligt real madrid

som hetrer unreal madrid det låtrer lite overkceligt men i idrott okcså politikc är alltning tillåtet

Anonym sa...

Varför tala om ungdomsarbetslösheten då de gamla och deras tyngda barn (som inte vill vårda mamma eller pappa utan vill ha in dem på ett schysst boende) troligen är många fler? Fler röster i ett slag.
Så krasst tror jag det är.

Vigg sa...

så kan det vara...å det var svar både till gode Embryo och lilla tant... mer skvaller inom kort...

Anonym sa...

Hmmm, nu blir jag lite oroad. Hur många pilsner blev det? Inga rapporter har ju influtit.

Vigg sa...

många pilsner blev det... och ett mindre datorhaveri.. men nu så...

Vigg sa...

många pilsner blev det... och ett mindre datorhaveri.. men nu så...