onsdag, maj 24, 2006

kvart över...

Tänk på en maträtt… nja, inte pizza… utan mer åt den svenska husmanskosten till… tänk sedan djup skog och höns… ingen bild? Okej den minsta av våra skogshönsfåglar är Järpen. Ganska okänd för det stora flertalet, om man inte har jägarexamen vill säga… Att vara järpe kanske inte alltid är lätt. Det moderna skogsbruket påverkar allvarigt deras levnadsmiljöer. Järpen har, liksom undertecknads signatur, en liten antydan till tofs på bakhuvudet. Om du bor i de norra eller mellersta delarna av landet och går på en riktig skogspromenad… håll öga och öra öppet… så kanske du ser en maträtt eller hör den. ( jag har bekymmer med länkningen...gud vet varför html-kodningen kodar om sig men järpe länken ser ut så här http://sv.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4rpe )

Några som blir allt mer sedda eller kanske vill bli mer sedda är bloggarna. Nog för att det är så att alla vi som skriver här i bloggosfären har en vilja att på ett eller annat sätt publicera och skriva av oss våra tankegångar. I spåren av den senaste tidens skriverier i tryckta media om hur man kan föra en fråga till torgs via en blogg så kommer nu myndigheternas regleringsvilja.

Även om vi som bloggar har ett ansvar för det vi publicerar så vill man nu i införa någon form av ”legitimering” av bloggar, givetvis mot avgift , för att bloggen skall exempelvis omfattas av tryckfrihetslagstiftningen. Hurvida detta bloggrykte är sant eller ej lär vi väl få se. Men att lagstiftningen som idag mestadels regleras genom lagen om elektroniska anslagstavlor inte riktigt har hängt med i teknikutvecklingen är väl kanske dagens understatement. Om, jag får väl skriva om, ryktet är sant så uppstår en stilla fråga… hur gör svenska staten om jag registrerar min blogg i låt säga Kenya men bara skriver på svenska?

Visst blir det lite lustigt när myndigheterna, den lagstiftande makten, med flera, inte riktigt hänger med i svängarna och samhällsutvecklingen redan har sprungit förbi när de vaknar till liv. Dags för en ny tryckfrihetsutredning igen?

Höres
Vigg62

5 kommentarer:

Vigg sa...

...undrar hur de tänkt... kan få en ny kommunal nämnd... bloggnämnden som skall ge bloggningsbevis för lokala frågor kanske... o sen måste det till en provningsanstalt... bilprovningen kan väl fungera som bloggprovning också...

höres
vigg

PS! Klockuschlingen råder jag inte över... den ingår liksom inte i min licens...

Anonym sa...

...lutar pannan trött mot skärmen...

Men lyser upp vid tanken på att detta kanske är ett sätt att lösa arbetslösheten?! Så många nya jobb som kommer att skapas för att kunna utfärda legitimationen, löpande kontrollera de leg. blogg som fortsätter verka, administrera avgifterna. OBS! Tant försöker vara ironisk.

Vigg sa...

håller med tant.... det är kanske så regeringen tänker lösa den höga ungdomsarbetslösheten.. (är inte ett dugg ironisk...)

Anonym sa...

Nej - inte ungdomsarbetslösheten, inte arbetslösheten öht. Det kommer att bli en ny myndighet, ett Verk med många möjliga reträttplatser för Danielsson m.fl.

Vigg sa...

så kan det vara...