måndag, maj 01, 2006

den enes bröd...

Det sägs att det betyder otur att se den. Varfågeln är känd för sin uppmärksamhet för annalkande faror. När den varseblir någon rovfågel varnar den med ett skarpt skrik. På grund av detta beteende användes den förr av falkjägare.

Idag har det varit många annalkande faror ute runt om i landet. Fanviftande människor i små men rödfärgade 1:a majtåg. När man ögnar igenom tidningarnas webbsidor om aftonen den 1:a maj så verkar det som om årets koordinerade budkap inte var riktat mot Alliansens partier. Inte heller mot de stora viktiga frågorna som årets valrörelse borde handla om, arbetslösheten och framförallt ungdomsarbetslösheten, de politiska visionerna, de betydelsefulla greppen som skall till. Inte ens några fagra vallöften om fler och kostsamma reformer. Nej då, det koordinerade budskapet från Göran Persson via Vanja Lundby-Wedin till Marita Ulvskog och leende minister Nuder var att de var sura på företagare.

Att företagare, som individer, hade haft mage att tycka till om tillståndet i landet och att dessa företagare borde bättre hålla käft. Ja, riktigt så uttryckte de sig kanske inte men budskapet var glasklart.

Ursäkta en stilla undran, varför får inte företagare uttrycka sig om politiken när politiker uttrycker sig om företagande? Har jag missat någon del i den svenska demokratiska modellen?

Höres
Vigg62

PS! Läste nu sent på aftonen att tönt-vänstern (eller om de nu är högerextremister , samma skrot och korn) hade ännu en gång löpt amok i Stockholm. Med stenar och plankor hade de manifesterat sina "åsikter". Jag har aldrig gillat Strindberg men " Det är synd om människorna".

Inga kommentarer: