måndag, maj 15, 2006

Luftens hjältar....


Med elegans som överträffar alla andra svenska fåglar med hästlängder (kan man verkligen säga så om en fågel?). Sveper runt, lätta febrila vingslag, seglar likt en katamaran i luftrummet. Tornseglaren…förr benämnd tornsvala, men så kom man på att rackaren det är ju en seglarfågel. Fyra klor som de flesta fåglar men ändå annorlunda eftersom de är alla fyra riktade framåt. Lika mästerlig som tornseglaren är i luften lika klumpig blir den då den av misstag råkar landa på marken.

Fyra som har blickarna riktade framåt men som fortfarande kan råka hamna i backen är Alliansen som nu förbereder sig på gemensamt manifesterande igen. På fredag den 19:e brakar de löst i sitt ”framtidskonvent” på Hotell Rival… ironiskt namn på en plats för ett fyrpartimöte.

Nu är det upp till de fyra att presentera ett språk som visar på den enighet vi kunde skymta i höstas. Skall sanningen fram tror jag inte att det de små partierna , Kd och C, som kommer att vara de som internt bekymrar sig mest, utan Fp. Läste några elaka ledarklipp från liberala ledarskribenter om partiet som förlorat sin liberala själ. Sanning att säga så fyller faktiskt M, Kd och C upp det spektra av partier som behövs för att utgöra ett fullgott alternativ till vänsterkartellen. M som ”nytt mittenparti”, Kd som ”kulturkonservativt alibi” och C som nytt ”liberalt parti” Folkpartiet har inte bara förlorat sin liberala själ de har också förlorat sin plats.

Det blir nästan som en komedi, ni vet den indisk/engelska filmen ”Skruva den som Beckham”. Vi får väl se hur Leijonborg skruvar sig på fredag…

Höres
Vigg62

Inga kommentarer: