lördag, mars 18, 2006

Öken .... OS och SOK....

Ökenlöpare, nu syftar jag inte på de fantastiska löparessen från Kenya eller Etiopien utan fågeln med samma namn. Inte speciellt vanligt förekommande här upp i norr, kanske mest känd för att den springer snabbt och ryckigt och hukar sig när den känner sig hotad.

Några som borde hukat sig, alternativt "kammat sig", är Svenska Olympiska Kommittén som låtit sitt juridiska ombud mer eller mindre hota en pizzabagare för att han sålt pizzor under namnet OS-pizza. 50 000 skulle SOK ha i skadestånd och under den "muntlig förhandling" över telefon nöjde de sig med 5 000, om pizzabagaren inte kollade upp via PRV om de verkligen hade registerat OS som namn på en pizza....

Hmmm os eller OS.... vad säger att man inte får sälja en os-pizza, läckert doftande av någon krydda... SOK och för den delen IOK borde skämmas.... visst finns det ett varumärke att skydda men det finns också något som kallas vanligt hederligt bondförnuft och inslag av normalt beteende, något som helt klart saknas inom SOK. Sorgeligt.... suck!

Höres
Vigg62

(väntar nu ivrigt att någon skall maila och klaga på att jag använder OS lite hur som helst, ser fram emot den processen i rätten)

1 kommentar:

Anonym sa...

En efterklok uggla kanske skulle föreslå OS(t)-pizza, som ett mindre kontroversiellt namnförslag.