fredag, mars 24, 2006

Mot dumhet ... in i väggen....

Skräntärnan är nästan lika stor som gråtruten. Bara det säger att det inte är någon liten fågel vi talar om. Känns bäst igen i flykten på sin kraftigt lysande röda näbb och att lätet är djup och strävt.

Strävt känns debatten om ungdomar utan arbete. När jag på morgonen passerade förbi LO:s ungdomsblogg (kan man verkligen passera förbi en blogg som när man går förbi en Seven-elevenbutik?) så var ett av samtalsämnena denna morgon likheten mellan Maud O och Bagdad-Bob (säger ganska mycket om själva bloggens världsuppfattning men ändå).

Det stod inte att 108 700 unga under 30-år är utan jobb idag i Sverige. 17% mer än förra året. Makten och härligheten har varit i samma händer i flera mandatperioder....Är det då för mycket begärt att man kanske tänker nytt både inom politiken men också inom den fackliga världen.

Men gör man ett sådant inlägg på ovan nämnda blogg så blir de efterföljande kommentarerna mer om vikten av att göra motstånd, olydnad och värdet av att den kommunistiska fackföreningen i Frankrike gör ett så aktivt motstånd (antar att man menar bränner bilar och krossar skyltfönster).

Slutsaten blir att unga fackliga 1) inte bryr sig om de som står utanför arbetsmarknaden bara de som redan är inne i systemet och 2) att om du ev skulle stå utanför så är det olydnad som gäller...

Vart tog diskussionen bland unga fackligt aktiva vägen om att skapa trygga företagare som vågar anställa och skapa nya jobb? Känns som facket i detta avseende verkligen spelat ut sin roll.

Höres
Vigg62

3 kommentarer:

Anonym sa...

Suck.. vad trött man blir på alla dessa drastiska åtgärder som magiskt ska göra allt bra igen på ett kick. Först och främst ska INGET åtgärdas med våld. Sådana åsikter ger bara oss ungdomar ett mindre trovärdigt intryck vilket drabbar alla, inte bara extremisterna. Helt rätt skrivet iallafall, keep on rocking

Vigg sa...

En gör så gött en kan... men jag blev lite "lack" ( om skämtet tillåts) på att LO:s ungdomsblogg aldrig hadlar om något som itne min lilltå skulle kunna räkna ut!

Höres
Vigg62

Anonym sa...

haha, du har humorn på rätta stället :D jo, det brukar ju vara så.. förekommer inte bara i Lo-bloggen, har även hittat ledare i DN som under all retorik och alla avancerade ord bara är sånt som.. tja, t o m min lackade lilltå skulle kunnat räkna ut!