måndag, mars 27, 2006

står du utan ... står en stare

Vårkänslorna riktigt spritter i kroppen. Även om det ännu ligger ett tunt vitt duntäcke över marken så har faktiskt de första stararna kommit till norra Tyskland och nu dröjer det bara någon dag till innan de första starflockarna drar in över sydsverige och ger vårens första lånade toner. Starar är nämligen hiskeligt bra på att härma läten och ljud, lyssna nästa gång så kanske just en stare i din närhet ger en ljudbild från ex norra afrika.

Det där med lånta fjädrar och ljud är tydligen inne annars. Nu när landet begåvats med en utrikesminister som har New York som tjänstgöringsort. Nog för att jag är mycket positiv till det där med globaliseringen och alla möjligheter som det ger, men att de facto ha en utrikesminister som skall ha kvar sitt ordförandeskap i FN ger kanske inte en helt bra bild av globaliseringens möjligheter.

Sturnus vulgaris - heter staren på latin, övriga likheter med Jan Eliasson får läsare av denna blogg själv bilda sig en uppfattning om. Hoppas han håller tand för tunga och händerna i styr när han väl besöker Arvsfurstens palats någon gång så där ibland...

Höres
Vigg62

Inga kommentarer: