fredag, mars 31, 2006

Synligt osynlig...

Vakande, ljudlös, ugglelik....tja kanske inte så svårt ifall man är en Slaguggla. Norrlands kustlands uggla. Men Härjedalens landskapsfågel.

Några som för tillfället inte uppträder lika ljudlöst är Expressen och dess chefredaktör Otto Sjöberg. I virvlarna kring att polisen äntligen lyckats fånga den så kallade "Haga-mannen" i Umeå så gör Expressen en alldeles egen bedömning av vad som kan publiceras och vad som kan vänta med publicering. Igår slog man till med att publicera namn, bild etc på den som av DNA-analysen utpekas som gärningsman. (jag länkar inte eftersom jag inte delar den publicistiska bedömningen av att publicera namn och bild)

Jakten (och då inte som slagugglan på sork) utan jakten på lösnummerförsäljning drar nya växlar. Oavsett om bevisningen mot brottslingen är solid (som den verkar vara i detta fallet) så finns det fram till att dom faller en sfär av personlig integritet även för människor som kan vara grova brottslingar. Att Aftonbladet grymtar kan man förstå eftersom de antagligen minskade sin försäljning igår, men bortsett från dessa båda tidningsdrakars inbördes kamp så är det väl fortfarande så att alla är oskydiga tills man blivit dömd och domen har vunnit laga kraft. Det borde gälla till och med för så utstuderade, sjuka och grova brottslingar som "Haga-mannen".

Höres
Vigg62

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, ta mig tusan... är vi inte överens i den här frågan också! ;-)

Vigg sa...

Spooky ;)

Låt se vad finns kvar nu då att träta om?