måndag, mars 13, 2006

Veckans gravand....

Svart, rostfärgad och vit med en röd näbb ses denna fågel ofta sträcka in en bit från havet eller den sjö där den har sin sovplats för att på närbelägna åkrar skaffa föda eller i närliggande terräng just göra som namnet säger gräva sitt bo. En ganska intressant företeelse egentligen att ta och borra sig in i sandbankar (nu tänker jag inte på Hallandsåsbygget som defenitivt inte har Gravänder som byggledare) för att skapa en boyta!

En som är ute och försöker skapa poänger på boytor (och som kan sägas ha lite röd näbb) är Näringsminister Thomas Östros som idagens Svenska Dagbladet (lokaltidning för de inre stadsdelarn av Stockholm samt Lidingö, Nacka, Täby och Djursholm) går till storms över Alliansens förslag att sälja SBAB. Östros hävdar å det bestämdaste att det statliga bolaget SBAB har drivit ner räntekostnaderna för de som har bolån genom sitt aktiva agerande. Det har Näringsdepartementet räknat ut, där som en händelse Östros själv är statsråd.

Förundrad över detta argument funderar jag på om detta synsätt på statligtägande också gäller för Vattenfall när det gäller elpriset, Posten när det gäller portot, SJ när det gäller biljettpriser och Systembolaget när det gäller priset för en flaska vin?

Det är något lurt med statligt ägande.... jag kommer nog snart på vad det är som saknas....


Höres
Vigg62

Inga kommentarer: