onsdag, april 12, 2006

den som är utan skuld....

Fräck, inte alltid väl sedd vid fågelbordet och uppträder utan hyfs... en kort sammanfattning av nötskrikan.

Idag återfinnns i flera tidningar ett gäng "nötskrikor".... personer, ofta runt 20, som inte har verbal förmåga nog att argumentera för sin åsikt utan istället måste kasta sten, ägg eller spraya ner någon vägg. Ett trist gäng, egentligen samma skrot och korn som de som demontrerade i Frankrike, som i sin förvirrade omvärldsanalys tror att våld är det enda sanna medlet i en demokrati. Unga som för att finna sin adrenalinkick måste utmana ordningsmakten eller bakom ansiktsmasker framföra sitt udda budskap genom stenar.

Det som fascinerar mig mest är den icke näst intill icke existerande och otydliga analys dessa grupper gjort av vad det grundläggande problemet är... problemställningen som de borde kika på är ju att unga får inget jobb i dagens Sverige för att företag inte vågar anställa för att regelverket är gammalmodigt för att regeringen inte begriper sig på hur företag fungerar på en konkurrensutsatt marknad.

Dessa stenkastande unga som säger sig vara på den vänstra sidan av det politiska spelfältet är egentligen lika mycket på den extrema högra. Det är exakt samma ointellektuella anslag, samma ovilja mot demokratiska grunder, samma förakt för andra åsikter, samma rasism fast klädd i lite annorlunda kläder.

Höres
Vigg62

2 kommentarer:

Redaktörn sa...

Touché!

För övrigt kan jag inte låta bli att misstänka att när äggkastarna missat sista bussen hem till Täby ringer de pappa som kommer och hämtar i tjänstebilen. Jag tror kort sagt inte att det är proletariatet som är ute och gapar.De är för smarta för det.

Vigg sa...

tack snälla redaktörn...
Jo så är det nog...