onsdag, april 05, 2006

det är inte ofta...

ni hittar en text utan en lite fågelreferens...men här kommer en text som jag faktiskt har lånat!

Följande text är ord för ord tagen från Globaljuggler, men jag hoppas han inte misstycker då jag själv anser att jag inte har något mer att tillägga än att uppmana folk att skriva på:

Enligt Ekot anser Vänsterkartellen att 1 000 nya s.k. plussjobb för ungdomar är en stor framgång för att bekämpa arbetslösheten bland unga. Idag står 146 000 ungdomar utanför arbetsmarknaden.

För att lösa detta gigantiska problem föreslår de 1 000 plussjobb .
Plussjobben saknar anställningstrygghet. Plussjobben är inte a-kassegrundande. Plussjobben är inte sjukpenninggrundande.

Maud Olofsson föreslog för en tid sedan s.k. ungdomsavtal som i likhet med plusjobben saknar anställningstrygghet, men innebär avgångsvederlag för den som sägs upp, är sjukpenning- och a-kassegrundande och innebär helt enkelt riktiga jobb.
Om du tror att en uppluckring av LAS ger fler ungdomar jobb än Vänsterkartellens satsning på 1 000 plussjobb, skriv gärna på detta upprop.

Höres
Vigg62

3 kommentarer:

Magnus Carlbring sa...

man ska ta hand om varjeandra okcså värna om dom lagar som skyddrar dom som jobbrar

eftrersom en gångng i tiden styrde okcså ställdre dom som hadre pengngarna bossarna

okcså arbetrarna stod med mössan i hand

men men

jordklotsen är lika mykcet värd för alla som är lika mykcet värda

Lyckliga Grodan sa...

plusjobb.. fnys fnys.. .det är en chimär.. låt det bli lättare att anställa ungdomar på riktigt istället.. jag tycker riktigt illa om låtsaslösningar för arbetsmarknaden...

Vigg sa...

embryo: ... det blir inte yo på din kommentar... jordklotsens unga får idag inte ens chansen att spana in en riktig arbetsplats... då måste man nog klura lite vad det är som gått fel...

grodis: du får ett yo
(lånat från embryo här uppe ;) )