söndag, april 02, 2006

Sömnigt solig...

I boken ( inte den man läser utan den som snart skall bära gröna blad) utanför mitt hus huserar en grönfinkshanne med sin dame. Grönfinken håller stenkoll på vilka fåglar som passerar hans revir och ve den grönfink som skulle passera. Maken till finkslagsmål har jag inte sett på år och dag!

Några som har haft en jobbig vecka och "finkat" och gruffat lite inbördes är de fyra partierna som ingår i Alliansen. M har dömt ut Kd:s fastighetsskattförslag, Fp har skällt på C om energipolitiken och C har skällt på Fp för buggningen. Dessutom hade Ekot som nyhet i fredags att Fp hade gjort upp med S i fem rättsrelaterade frågor till under året utan att tala om det för de andra i alliansen. Vad jag saknar är egentligen diskussionen i media om sprickorna som detta, framförallt samarbetet mellan S och Fp, de facto är i vänsterkartellens politik.

Ibland är det som om journalister i Sverige inte har förstått att S faktiskt är en minoritetsregering. Ibland får jag intrycket att trots att S haft makten och härligheten i flera mandatperioder så är de i ständig opposition till sig själva och att media köper detta upplägg. Vem synar journalisterna? När man ställer den frågan direkt till en jornalist brukar de rynka på näsan och undra om man är riktigt vaggad som barn. Kritiskt granskande... inte ett uns...

Höres
Vigg62

Inga kommentarer: