tisdag, april 04, 2006

Tvåstavigt väsande....

Nu när snön bara ligger kvar fläckvis i delar av landet (läs de södra delarna) så har orrarna sina högtidsstunder. Det är nu man i en närbelägen skogsglänta kan se dem "kuta" runt och utföra riktiga strapatsrika orrspel, allt för att, som alla vi män, imponera på närmaste orrhöna.

Ett mer utdraget förspel, mycket likt ett orrspel, är de svenska politikerna inne i som bäst med målgång valdagen den 17 september. Igår presenterade en av regeringens egna orrtuppar T Bodström han som är fotbollsspelare/advokat/justitieminister ett rejält utpel. Ett riktigt tvåstavigt väsande...

Under rätt många år har den svenska polisen fått kännas vi rejäla nedskärningar. Framförallt har detta drabbat mindre orter runt om i landet och bor man i norrland så kan man ännu mindre än förr stava till ordet polis på någon bil som passerar förbi. Men igår hade den som ansvarat för alla nedskärningarna under senare år helt plötsligt kommit på andra tankar. Nu skulle det anslås obegränsade resurser för att förstärka polisen.

Men... och det är inget litet men...vän av ordning kan konstatera att det är inte de regionala eller lokala poliserna som kommer att få något ekonomiskt tillskott... Näe då, utan man skall skapa en resurs i Stockholm som snabbt kan samordna insatser som kan behövas vid grov brottslighet som inträffar i landet.

Ursäkta... men jag tror att alla vi som har vår boplats utanför "Tullarna" skulle vara mer hjälpta av en polisorganisation som faktiskt kom när vi behövde det. Inte en "skrivbords"samordningsprodukt som kan skicka ut några poliser från Stockholm efter det att någon har rånat en värdetransport igen. Men nu har regeringens egen orrtupp talat, fjädrat upp sig och väääst... det är vår i luften...

Höres
Vigg62

Inga kommentarer: