måndag, april 03, 2006

lössläppt sedel....

Nu har evighetsvintern släppt sitt grepp... årets första brandkronade kungsfågel har skådats och till och med ringmärkts. Om nu bara lågtrycket drar sin kos norr ut och ett sött litet högtryck lägger sig vid skall vi säga Polen så kommer det att rassla in vårfåglar de närmaste veckorna.

Annars är det där med kronor och ören alltid intressant. Någon gång så där på 80-talets slut när datorerna började göra sitt intåg i det allmänna kontorslandskapet så talades det vitt och brett om det papperslösa samhället. Vad har hänt sedan dess...? Jo bara vi svenskar förbrukar mer papper än vi någonsin gjort. Klart som korvspad att det blir så eftersom man av någon underlig anledning alltid skall skriva ut till exempel ett inkommet mail.... suck

På 90-talet var det så dödsstöten mot papperspengar, ett fenomen som dessutom förstärktes när vi under senare år fick värdetransportrånen. Papperspengarnas saga var all och skulle förpassas till sagans värld ...sas det.

Hur blev det då? Tja citatet som följer är saxat ur N24 idag "Glöm det kontantlösa samhället. Vi har aldrig använt så mycket sedlar och mynt som nu. "

Låt se.... vilka trender är dömda att gå under hos media och i bloggosfären idag.... kanske dags att satsa någon krona i dessa "dödsdömda" bolags aktier... nu när man sett hur utvecklingen går i verkliga livet ... (if I were a rich man....)


Höres
vigg62

Inga kommentarer: