torsdag, april 20, 2006

Spinnande....inte spännande....

Om natten kan man höra dess läte... ett "tyst" spinnande. Vi talar om en av våra kanske mest osedda fåglar Nattskärran. Osedd därför den dels är nattaktiv och dels har en mycket bra kamoflagetäckning.

Att valåret står innanför dörren och visar upp sig i sin fulla glans är ju allom bekant, ingen kamoflagetäckning där inte. Idag presenterade Mp sin valplattform och nya kostsamma löften som inte ens den så vitt skorderande minister Nuder skulle klara av att täcka ekonomiskt. Här skall det bli 40 000 nya jobb i offentlig sektor (visserligen inte lika utopiska som V:s 200 000 men ändå), 35-timmarsvecka, friår, 1 miljard till kulturen där kulturarbetare skall få diskutera sig fram till hur denna skall användas osv osv...

Dessutom har Mp kommit till "insikt" om att den offentliga sektorn inte levererar det vi faktiskt betalar skatt för. Välkomna! Men istället för att se vari grundproblemet ligger så väljer man hitta på någon form av medborgarkontrakt, läs av typen vårdgaranti antar jag, där våra medborgerliga rättigheter skall garanteras.

Vore det inte bättre att titta på varför Sveriges kommuner och landsting inte klarar av att leverera? Åtgärda dålig planerings- och ledningsstruktur. Vält pyramiden och släpp loss nya entreprenörer som kan utföra de tjänster vi efterfrågar på uppdrag av det offentliga, istället för att bita sig fast i en förlegad syn på det offentligas totala ansvar.

Mp.s förslag tyder bara på att det partiet inte ens efter 4 år av intim samverkan och möjlighet att påverka har lärt sig ett dyft av vare sig hur statsfinanser fungerar eller var de grundläggande bekymmren finns i den svenska välfärdsmodellen. Sorgligt. Det bästa vore om svenska folket lyfte blicken från köksbordet och lät Mp försvinna långt under spärrgränsen till riksdagen!

Höres
Vigg62

Inga kommentarer: