lördag, april 08, 2006

ihåligt....

Liten och obetydlig till storlek och färgsättning men ändå högljudd. En träffande beskrivning av Gärdsmygen, en av våra minsta fåglar som finns runt oss.. ibland... Gärdsmygen har en viss dragning att hålla till i håligheter när den häckar.











Något som ekar ihåligt i dag är annars dagens politiska nyhet, nej inte någon ny ledande S-personlighet som skall åtalas inte idag i alla fall, utan den förre Junilist-iten Lars Wohlin som bestämt sig för att kandidiera till riksdagen på Kd.s Stockholmslista.

Detta leder till två iaktagelser dels att Junilistan är precis som man alltid trott ett konglomerat av "ensam-åkare" och populister som inte har någon gemensam stabil grund att stå på och dels leder det till slutsatsen att Kd har dåligt omdöme. Den första slutsatsen kanske inte överraskar någon den andra kanske får någon att blinka till.

Det som tidigare är känt om herr Wohlin och hans åsikter är att han borde placeras in långt ut till höger på en höger-vänsterskala, som kraftigt moralkonservativ. Kanske är det så man borde se på Kd som helhet också... ett moralkonservativt parti, trots den nuvarande partiledarens "snälla" och humoristiska framtoning. Ett parti som tar varje tillfälle som bjuds att plocka upp "semi-kända" personer för att förstärka sin egen populistiska image utåt.

Att Sverige behöver omväxling vid makten sticker jag inte under stol med. Det är alltid bra med förändring när någon har haft makten för länge. Men frågan är om Kd verkligen behövs? Dagens nyhet kanske bidrar att öppna ögonen på fler...

Höres
Vigg62

2 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

outgrundliga äro vägarna till lite makt.. fågel.. fisk eller mittemellan.. spelar ingen roll..

förklädnader är inte ovanliga när lite ljus är önskat..
/grodan

Vigg sa...

och någon sade varde ljus.. och alla var bländade...

(det gäller att ibland kisa så ser man verkligheten)

Höres
Vigg